Tot mai mulţi agricultori primesc subvenţii de la stat

Tot mai mulţi agricultori primesc subvenţii de la stat

Tot mai mulţi agricultori primesc subvenţii de la stat, potrivit datelor Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură. Numărul dosarelor primite de către AIPA de la începutul anului a crescut cu 10%.


Potrivit agenţiei, valoarea investițiilor efectuate de producătorii agricoli este în creştere așa cum valoarea subvențiilor solicitate în perioada de referință s-a majorat cu 60%, rată echivalentă cum 36 de milioane de lei.


Stimularea investițiilor în procurarea tehnicii şi utilajului agricol (316 dosare) este submăsura pentru care sînt depuse cele mai multe dosare. Suma subvenției solicitate constituie 31,8 milioane de lei sau 35% din totalul subvențiilor solicitate.


Stimularea investițiilor în înființarea plantațiilor multianuale inclusiv defrișarea celor neproductive(115 dosare), este un alt domeniu pentru care sînt solicitate subvenţii în valoare toatală 16,4 milioane de lei.


Conform datelor AIPA, producătorii agricoli și-au dat interesul şi în investiţiile de dezvoltare a infrastructurii postrecoltare şi procesare, depunînd 43 de solicitări a sprijinului financiar, în sumă de 30,8 milioane de lei.


Pînă la moment, AIPA a reușit să autorizeze spre plată 202 dosare sau 36% din totalul dosarelor recepționate, în sumă totală de 17,6 mil. lei.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load