TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tiraspolul vrea să privatizeze cîteva întreprinderi mari din regiune

Așa-numitul executiv de la Tiraspol a aprobat programul de privatizate pentru anii 2020-2021, în care a inclus pachetele de "stat" a opt întreprinderi mari.

În cazul în care Sovietul Suprem adoptă legea, estimările prin vînzarea acestora constituie aproape 20 milioane de dolari sau 322,5 milioane de ruble transnistrene, transmite NOI.md.

Potrivit agenţiei infotag, lista include, în special, fabrică de cusut "Odema" din Tiraspol, unde muncesc astăzi 525 de persoane, iar capacităţile de producţie funcţionează în proporţie de 68%. Pentru 100% acţiuni ale companiei cu valoarea contabilă de 68,2 mil. ruble, autorităţile regiunii speră să primească 61,2 mil. ruble. Privatizarea este planificată pentru anul 2020 în cadrul unui proiect individual.

De asemenea, spre vînzare sînt propuse 100% din acţiunile fabricii de conserve din Camenca, ale combinatului de panificaţie din Rîbniţa, ale combinatului de panificaţie din Tighina, ale întreprinderii ştiinţifice şi de producţie "Aparate electrice", 42,99% din acţiunile SA "Elektromaş", 25% din acţiunile uzinei de ciment de la Rîbniţa şi ale fabricii de cusut "Vestra" din Bender.

Totodată, guvernul a pregătit o listă de cinci "întreprinderi de stat unitare" pentru "deetatizarea lor prin transformarea în societăţi pe acţiuni de tip deschis". Este vorba despre uzina "Biochim" (Bender), "Pîinea din Bender", "Asociaţia de producţie industrială" (Tiraspol), "Mina Grigoriopol" şi "Institutul transnistrean de proiectare".

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load