COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Subvenții în agricultură pentru moldovenii reveniți acasă

Subvenții în agricultură pentru moldovenii reveniți acasă

Moldovenii care au revenit în țară din cauza pandemiei vor putea aplica la programul de subvenții în agricultură. O lege în acest sens a fost votată de Parlament. Documentul a fost elaborat de Guvern la inițiativa președintelui Igor Dodon.

Potrivit legii, migranții reîntorși vor putea solicita subvenții la efectuarea investițiilor în sectorul agricol postinvestițional, precum și pentru proiectele start-up în avans.


De asemenea, a fost extins plafonul de vârstă pentru tinerii fermieri care se încadrează în programul de acordare a subvențiilor în avans – de la 35 la 40 ani.

Plafonul maxim al înlesnirilor se propune a fi în mărime de 30% din valoarea investiției eligibile. Beneficiarii vor fi supuși verificărilor pe teren, efectuate de Agenția de intervenție și plăți pentru agricultură.

În același timp, a fost exclusă condiția privind prezentarea certificatelor de calitate și dovada deținerii de către solicitantul de subvenții a bazei de producție a materiei prime proprii. Concomitent, se propune includerea prevederii privind confirmarea de către solicitant a dovezii de prelucrare și/sau procesare a producției de origine autohtonă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load