Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Şapte companii din Moldova au primit statut de întreprindere socială

27 apr. 2022,, 12:45   Economie
2624 0

Şapte companii din Republica Moldova au primit statut de întreprindere socială, una dintre acestea obținînd statut de întreprindere socială de inserție.

Calificarea a fost atribuită de Comisia Națională pentru Antreprenoriat Social, transmite Moldpres.

Criteriul distinctiv al întreprinderilor sociale constă în soluționarea problemelor sociale și oferirea locurilor de muncă persoanelor din categoriile defavorizate ale populației. „Obținînd statut de întreprindere socială, acestea pot beneficia de programe de susținere a antreprenoriatului social în Republica Moldova, inclusiv prin intermediul Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), precum și al diverselor programe regionale, naționale sau internaționale”, explică Ministerul Economiei.

De asemenea, acestea pot beneficia de consiliere gratuită din partea autorităților la dezvoltarea afacerii; atribuirea unor spaţii şi/sau terenuri aflate în proprietatea publică a unităţilor administrativ-teritoriale; sprijin în promovarea produselor realizate şi/sau furnizate, serviciilor prestate ori lucrărilor executate în cadrul comunității, precum şi în identificarea unor pieţe de desfacere pentru acestea; alte facilităţi şi scutiri de taxe şi impozite, acordate de autorităţile administraţiei publice locale în condiţiile legii etc.

Companiile activează în diverse domenii, inclusiv catering, croitorie, producerea și procesarea produselor agroalimentare, robotică, consultanță și instruire, reciclare creativă etc.


Din componența Comisiei Naționale pentru Antreprenoriat Social fac parte reprezentanți ai Guvernului, ai organizațiilor necomerciale, precum și ai Congresului Autorităților Locale din Moldova. Președinția Comisiei este deținută de către Ministerul Economiei.

Întreprinderea socială este cea constituită de asociaţii obşteşti, fundaţii, culte religioase, instituţii private şi/sau persoane fizice care desfăşoară activităţi de antreprenoriat social în vederea soluționării unor probleme sociale de interes comunitar. Întreprinderea socială de inserție este întreprinderea socială care are drept scop crearea locurilor de muncă şi încadrarea, în mod prioritar, a persoanelor din categoriile defavorizate ale populaţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?