Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

S-a majorat numărul autorizațiilor de construcții pentru blocurile de locuit

30 oct. 2023,, 17:30   Economie
2179 0

Potrivit datelor furnizate de Biroul Național de Statistică, în perioada ianuarie-septembrie 2023, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale și nerezidențiale a înregistrat o creștere semnificativă în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior.

În total, au fost eliberate 2,6 mii de autorizații de construire, înregistrînd o creștere generală de 4,7%. Din acest total, 1,7 mii de autorizații au fost destinate clădirilor rezidențiale, în creștere cu 3,4%, iar 0,9 mii pentru clădiri nerezidențiale, înregistrînd o creștere de 7,6%.

Analizînd pe regiuni, s-a observat o tendință ascendentă în ceea ce privește construcțiile rezidențiale, în special în regiunea Centru, care a înregistrat cea mai mare creștere de 21,2%. De asemenea, regiunile Nord și Sud au consemnat creșteri de 4,8%, respectiv 4,7%. În schimb, municipiul Chișinău a înregistrat o scădere de 5,4%, iar UTA Găgăuzia de 10,5% în ceea ce privește autorizațiile pentru construcții rezidențiale.

În ceea ce privește clădirile nerezidențiale, regiunea Centru a evidențiat cea mai semnificativă creștere de 17,6%, în timp ce municipiul Chișinău a consemnat o diminuare de 14,0%.

De asemenea, s-a remarcat că în perioada analizată, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri în mediul rural a crescut cu 9,6%, în timp ce în mediul urban a avut loc o ușoară scădere de 0,7%.


Aceste date evidențiază o dinamică semnificativă a sectorului construcțiilor în Republica Moldova și reflectă schimbările în trendurile de dezvoltare în diferite regiuni, indicînd o diversitate a ritmului de construcție în funcție de mediul geografic și de tipul de clădiri.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?