X 

Republica Moldova deschide porți noi pentru exportul produselor moldovenști

27 iun. 13:24   Economie
2577 0

Astăzi, ministrul economiei, Dumitru Alaiba, a anunțat că a semnat Acordul de liber schimb cu Asociația Europeană de Liber schimb, notează Noi.md

”Noi oportunități pentru exporturile moldovenești. Am semnat, astăzi, Acordul de liber schimb cu Asociația Europeană de Liber Schimb, care întrunește țări precum Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. Semnarea acordului cu EFTA reprezintă un pas semnificativ pentru Republica Moldova în ceea ce privește extinderea piețelor de export și consolidarea relațiilor comerciale. Prin eliminarea taxelor și tarifelor pentru produsele moldovenești în Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia, țara noastră deschide noi oportunități pentru export și atrage atenția unor economii extrem de prospere.
Deschidem porțile pentru produsele moldovenești într-un mediu comercial de înaltă calitate, oferind acces la un segment de consumatori divers și dispus să plătească prețuri premium pentru bunurile de calitate superioară. Aceasta oferă un potențial imens de creștere pentru exportatorii moldoveni și poate genera venituri semnificative pentru economia țării. Prin accesul facilitat la piețe înfloritoare, țara noastră are șansa de a-și promova produsele și serviciile la nivel internațional, de a atrage investiții străine și de a crea locuri de muncă în sectoarele cheie ale economiei”, se arată într-un mesaj a lui Alaiba de pe pagina sa de facebook.

De menționat că Asociația Europeană de Liber schimb este o organizație interguvernamentală înființată în 1960 prin Convenția AELS, care promovează liberul schimb și integrarea economică între membrii săi, în Europa și la nivel global.

În prezent, Asociația Europeană de Liber schimb are patru țări membre: Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

Țările Asociația Europeană de Liber schimb au dezvoltat una dintre cele mai mari rețele de acorduri de liber schimb (ALS). ALS acoperă 60 de țări și teritorii, inclusiv UE.

5
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?