X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Relațiile comerciale între Moldova și India se vor dezvolta activ. Declarație

13 aug. 10:00   Economie
1229 0

Relațiile comerciale dintre Moldova și India se vor dezvolta activ, inclusiv prin creșterea ofertei de produse agricole moldovenești pe piața indiană și medicamente indiene pe piața moldovenească.

Despre acest lucru, într-un interviu exclusiv pentru site-ul Noi.md, a menționat Ambasadorul Indiei în Republica Moldova cu reședința la București, Rahul Shrivastava.
Referindu-se la dinamica dezvoltării cooperării comercial-economice, el a menționat că din cei patru ani de la vizita șefului externelor moldovenești în capitala Indiei, doi i-a petrecut în stare de pandemie. În ciuda pandemiei, ei au avut unele realizări, întîlniri bilaterale și negocieri.
Pentru august,curent, aveau preconizate consultări comune ale ministerelor de externe din cele două țări. Însă ele se vor desfășura ulterior, căci trebuie pregătite minuțios. Cea mai recentă consultare moldo-indiană a avut loc cu mai bine de 20 de ani în urmă.
În plus, în acest sînt marcați 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre India și Republica Moldova. În acest context, în acest an este preconizată o vizită a secretarului de stat al MAEIE în India.
Diplomatul indian a menționat că acordul privind anularea regimului de vize pentru diplomați este în faza finală de pregătire. Posibil, va fi semnat anume în cadrul vizitei secretarului de stat al MAEIE al Moldovei din anul curent.
”Desigur, ne-am dori ca relațiile comercial-economice dintre țările noastre să se dezvolte mai activ. Cel mai mare schimb de mărfuri a existat în sfera farmaceutică. Apoi timp de 2-3 ani a scăzut, dar sper că va crește din nou, pentru că Moldova a adoptat o lege nouă, care permite exportul medicamentelor noastre, care nu-s doar ieftine, ci și de calitate, din ingrediente naturale. Astfel relațiile noastre comerciale se vor intensifica. De un an și jumătate ambasada noastră depune eforturi pentru ca noi să putem importa produse agricole din Moldova”, a menționat Rahul Shrivastava.

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав