Prima persoană care a primit cetățenia Republicii Moldova prin investiție

Prima persoană care a primit cetățenia Republicii Moldova prin investiție

Primul moldovean care și-a cumpărat cetățenia, altfel spus, primul beneficiar al Legii cetățeniei prin investiții, este un om de afaceri din domeniul IT. Cel puțin așa ne informează cei de la Agenția Servicii Publice (ASP).

Numele persoanei care a devenit moldovean după ce a investit bani nu este făcut public, precum nici țara de unde acesta provine. Reprezentații ASP spun că acestea sînt date cu caracter personal și nu vor fi făcute publice. 

„Este o persoană care reprezintă domeniul afacerii, din domeniul IT, este o persoană care intenționează să beneficieze de posibilitățile pe care le oferă parcurile IT din Republica Moldova, are intenția de a-și extinde afacerile în Republica Moldova, în special să coopereze cu Universitatea Tehnică din Moldova pentru a implica în afacerea sa tînăra generație”, a spus Iulia Petuhov, vicedirectoarea ASP.

În total, potrivit reprezentantei ASP, pînă în prezent au fost înregistrate 23 de solicitări de l persoane care vor să obțină cetățenia țării noastre, investind bani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load