X 

Președintele Moldovagaz a numit condițiile în care tariful la gaze poate fi micșorat pînă la 13 lei

12 sep. 20:25   Economie
5759 0

Vadim Ceban, Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz SA, a menționat prețul mediu anual actual de achiziție a gazelor naturale și condițiile în care tariful pentru combustibilul albastru pentru consumatori poate scădea pînă la 13 lei pentru 1 metru cub.

În special, el a menționat că Moldovagaz SA monitorizează constant costul achiziției de gaze naturale pentru a stabili tariful de furnizare a gazelor naturale către consumatorul final.

Potrivit lui Vadim Ceban, în prezent, prețul mediu anual de achiziție al gazelor naturale, bazat pe volumele reale și prețul de achiziție al gazelor naturale pentru ultimele 8 luni ale anului 2023, este de 768 USD per 1000 m3, în timp ce tariful actual stabilește prețul mediu anual de achiziție al gazelor naturale la 750 USD pentru 1000 m3.

"De menționat faptul că Moldovagaz SA actualizează lunar indicatorii de tarif pentru a îndeplini cerințele Metodologiei Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. „În baza structurii actuale a tarifului și a indicatorilor stabiliți pentru anul 2023, pentru a realiza un tarif de furnizare a gazelor naturale de 13 lei, prețul gazelor naturale în trimestrul IV al acestui an ar trebui să fie de aproximativ 350 dolari americani per 1000 m3", a scris Vadim Ceban pe pagina sa de socializare.

1
4
0
2
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?