COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 588 000   INFECTAȚI 259 108(+166)   TRATAȚI 251 741     DECESE 6250(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2824
Puterea stiri: 6421
Coronavirus stiri: 7307

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul Statului Israel în Republica Moldova, Eliav Belotsercovsky

23 iun. 18:00   Economie
1261 2

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Statului Israel în țara noastră, ES Eliav Belotsercovsky, și cu Președintele Comunității Evreiești, Alexandr Bilinkis.

„Am discutat subiectele-cheie de pe agenda bilaterală, printre care reluarea negocierilor pe marginea mai multor acorduri, o parte dintre care se referă la situația conaționalilor noștri aflați la muncă în Israel. La fel, am convenit să valorificăm mai bine potențialul de cooperare comercial-economică a țărilor noastre, în special în agricultură, educație, medicină, turism și sectorul IT. sînt sectoare în care deja există o cooperare bună între agenții economici din cele două țări”, a spus Președintele Maia Sandu.

Un alt subiect al discuției a fost colaborarea în domeniul culturii și al păstrării memoriei istorice. În acest sens, șefa statului a menționat că pe agenda autorităților noastre se află atît finalizarea proiectului privind înființarea Muzeului de Istorie a Evreilor, cît și renovarea Cimitirului evreiesc din Chișinău.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽