X 

Parlicov, despre reducerea tarifului la gaz

6 sep. 11:57   Economie
6353 0

Ministrul Energiei Victor Parlicov a fost întrebat pe 6 septembrie dacă ne-am putea aștepta la o micșorare a tarifelor la gazele naturale.

Oficialul a spus că se face tot posibilul pentru a fi reduse tarifele, dînd asigurări că „se muncește” în acest sens. El a adăugat că atunci cînd va avea cifrele finale atunci va ieși cu un anunț, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

În cadrul unor declarații de presă, Parlicov a fost întrebat „dacă ne-am putea aștepta la o micșorare a tarifelor la gazele naturale”.

„Noi, așa cum am declarat și anterior, facem tot posibilul ca să dăm temei agenției să reducă tarifele. Eu nu vreau acum să intru în detalii și pe cifre. Credeți-mă că se muncește”, a subliniat oficialul.

El a adăugat că „Energocom a publicat cînd, cît gaz, cu ce preț s-a procurat în această perioadă”.


„Nu intru în detalii, muncim mai departe, cînd o să am cifrele finale o să ies și o să le anunț”, a conchis el.

La începutul lunii iunie 2023, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a luat în considerare solicitarea Moldovagaz de reducere a tarifului la gaze. Potrivit deciziei departamentului, tariful la gazele naturale pentru consumatorii casnici a fost redus la 16,73 lei pe metru cub, fără TVA, sau la 18,07 lei, cu TVA.

La sfîrșitul lunii iunie, membrul în consiliul societății SA Energocom Alexandru Slusari a declarat că Republica Moldova este în proces de achiziții a gazelor naturale. El a menționat că nu poate oferi informații cu privire la prețuri, însă a ținut să precizeze că „prețul mediu ponderat de cumpărare este mult mai mic decît cel, oferit în prezent de Gazprom”. La sfîrșitul lunii august, Energocom a anunțat că are 8 noi potențiali furnizori de gaze.

1
1
0
5
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?