COVID-19 în MOLDOVA

Noi programe de asistență pentru întreprinderile mici și mijlocii

Noi programe de asistență pentru întreprinderile mici și mijlocii

Întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova vor beneficia de noi programe de dezvoltare.

Un memorandum de cooperare în acest scop a fost semnat, astăzi, de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE).

Potrivit prevederilor Memorandumului, ODIMM va depune eforturi pentru susținerea dezvoltării programului de educație financiară pentru ÎMM-uri, organizarea instruirilor și webinarelor prin intermediul unei platforme educaționale online, desfășurarea instruirilor pentru instituțiile financiare și pentru ÎMM-uri cu privire la avantajele utilizării instrumentelor financiare, cum ar fi garanțiile de credit.


”Astăzi mai mult ca oricînd întreprinderile mici și mijlocii au nevoie de suportul nostru, de noi programe, de finanțări. De aceea, orice oportunitate de cooperare cu organizațiile internaționale pentru susținerea afacerilor locale este binevenită. sînt sigur că această colaborare va răspunde necesităților antreprenorilor noștri în ceea ce privește sporirea capacităților antreprenoriale, networking, sprijin financiar și aplicarea instrumentelor pentru dezvoltarea unor afaceri de succes”, susține ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.

„Semnarea acestui memorandum este un pas important în dezvoltarea programelor noi de asistență tehnică și financiară, care vor contribui esențial la creșterea competitivității sectorului ÎMM, încurajarea spiritului inovator și a capacităților ODIMM de a oferi servicii calitative antreprenorilor autohtoni”, a menționat Iulia Costin, directorul general ODIMM.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load