COVID-19 în MOLDOVA

BNM a încheiat un memorandum cu Banca centrală a Ungariei

BNM a încheiat un memorandum cu Banca centrală a Ungariei

Banca Națională a Moldovei a încheiat un memorandum de înțelegere cu Banca centrală a Ungariei (Magyar Nemzeti Bank) care a intrat în vigoare la 22 iunie 2020, transmite Noi.md.

Despre aceasta a comunicat BNM, menționînd că scopul memorandumului este de a dezvolta cooperarea dintre cele două bănci centrale în domeniul supravegherii bancare, precum și de a asigura un schimb eficient de informații în acest sens.
Se menționează că astfel, memorandumul de înțelegere va facilita realizarea funcțiilor de supraveghere bancară și va contribui la menținerea stabilității financiare.
Potrivit BNM, încheierea memorandumului reprezintă un pas important al Băncii Naționale a Moldovei în contextul implementării Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. În special, acesta reflectă continuitatea eforturilor de reformare a sectorului bancar autohton conform celor mai bune standarde internaționale și europene.
BNM a menționat că prin Acordul de Asociere, Republica Moldova și Uniunea Europeană s-au angajat să promoveze cooperarea dintre autoritățile de reglementare și de control în domeniul serviciilor financiare, inclusiv prin schimb de informații, împărtășirea experienței privind piețele financiare și alte măsuri de acest fel.
Banca Națională are acorduri similare cu peste zece bănci centrale și autorități de reglementare și supraveghere bancară din alte țări.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load