Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Moldova va implementa practici avansate în agricultură

13 apr. 14:40   Economie
1972 0

Viceprim-ministrul, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a avut o întrevedere cu omologul său spaniol, Luis Planas Puchades, în cadrul reuniunii ministeriale a statelor membre ale Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV) de la Verona.

Potrivit Ministerului Agriculturii, în cadrul discuțiilor, viceprim-ministrul Vladimir Bolea a subliniat eforturile constante ale comunității agricole și ale autorităților moldovenești pentru îmbunătățirea productivității și calității produselor agricole, menționînd angajamentul de a transforma agricultura Republicii Moldova într-un sector dinamic, inovator și competitiv la nivel global.

Vladimir Bolea a evidențiat priorități precum dezvoltarea sectorului de creștere a ovinelor, implementarea unor metode eficiente de irigare și promovarea asigurărilor în agricultură.

În plus, oficialii au discutat despre importanța camerelor agricole, văzute ca un instrument de susținere a agricultorilor.

De asemenea, s-a convenit că, în vederea adoptării și implementării bunelor practici agricole, în perioada următoare vor fi organizate vizite de studiu pentru comunitatea agricolă din Republica Moldova.

1
2
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?