Mere aruncate pe marginea drumului, la Edineț: Ce spun autoritățile

11 sep. 14:30   Economie
5942 0

Mere în cantități mari au fost surprinse aruncate pe marginea unui drum din apropierea comunei Cuconeștii Noi, raionul Edineț.

Atît directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, cît și reprezentanții Asociației producătorilor și exportatorilor de fructe „Moldova Fruct” au declarat că merele urmează a fi duse la procesare. Acestea, potrivit Asociației „Moldova Fruct”, provin din livezi neîngrijite și se adună intenționat în grămezi, ca apoi să vină camionul să le încarce, transmite Știri.md cu referire la NewsMaker.

„Am informații că sînt soiuri văratice, pregătite pentru procesare. Alte piețe pentru ele nu sînt”, a precizat Alexandru Slusari.

Reprezentanții Asociației producătorilor și exportatorilor de fructe „Moldova Fruct” au spus că aceste mere, precum și multe altele care stau pe marginea drumului, se adună intenționat în grămezi, ca apoi să vină camionul să le încarce.

„Aceste mere provin din livezi neîngrijite, respectiv, ele nu se vînd în stare proaspătă, ci merg la procesare”, au comunicat reprezentanții Asociației.

2
0
1
9
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?