Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Marahovschi: "Are loc o spălare banală de bani"

24 mar. 2023,, 19:32 (reactualizat 25 mar. 2023,, 23:51)   Economie
3394 3

Construcția unei scene de vară în satul Brănești este o banală spălare de bani.

Această opinie a fost exprimată de consilierul local al comunei Ivancea din raionul Orhei, Victor Marahovschi într-un nou mesaj video către cetățeni, relatează Noi.md.

El a menționat că mulți locuitori se plîng și pun întrebări cu privire la construcția acestui obiect.

Victor Marahovschi a explicat că, recent, la ședința Consiliului local a fost examinat raportul privind activitatea Primăriei pentru ultimul an, iar una dintre problemele raportate a fost construirea unei scene de vară la Brănești. După cum s-a menționat, prețul acestui proiect este de 2 milioane 564,6 mii lei, dintre care prin intermediul Programul 3+1 au fost deja alocate 250 mii lei, primăria a oferit 800 mii lei, iar 168 mii lei au fost adunate de la locuitorii satului Brănești. Astfel, suma totală este de 1 milion 218 mii lei.

"Am întrebat ce procent din această sumă a fost deja plătit și am primit răspunsul că a fost deja plătită întreaga sumă: 1 milion 218 mii lei este peste 60 mii euro. Cu așa bani poțo construi o casă, împreună cu mobilier, cu electrocasnice, iar cu 2,5 milioane de lei puteți construi un conac. Cu așa bani, când va fi construit scena de vară, orchestra trebuie să locuiască acolo, să înnopteze și să cînte gratuit cîțiva ani la fiecare zi de naștere din sat. Doar imaginați-vă ce sume sunt spălate - 2,5 milioane de lei pentru niște "catacombe", care nu este un fapt că vor fi construite până la sfârșitul anului, pentru că mai trebuie suplimentar 1,3 milioane lei. Acest lucru este absurd! Uneori am impresia că acești oameni care se află la conducere în Primărie și care ar trebui să supravegheze cheltuirea mijloacelor și să monitorizeze această construcție, cred că în jurul lor există sînt numai oameni proști", a spus Victor Marahovschi.


Consilierul local al comunei Ivancea, raionul Orhei, a menționat că primește un număr mare de plîngeri, iar în acest sens va ieși mai des în direct nu doar pentru a ridica și dezvălui probleme, ci și pentru a încerca pe cît posibil să ajute la rezolvarea lor.

14
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?