Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Magazinele duty-free terestre nu vor fi închise. Ce se va schimba, de fapt

16 aug. 2019,, 14:10   Economie
4447 0

Magazinele duty-free terestre nu vor fi închise așa cum se preconiza anterior, însă facilitățile fiscale de care benificiază acestea vor fi anulate. Proiectul de lege a fost aprobat, cu votul a 55 deputați, în a doua lectură, în Parlament.

Astfel, punctele de vânzare amplasate la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova vor fi supuse impozitelor.

„Scopul proiectului de lege este asigurarea unei echități fiscale pentru contribuabili și diminuarea pierderilor bugetare din neîncasarea impozitelor și taxelor la buget prin existența prevederilor ce se oferă scutire pentru mărfurile ce sunt comercializate în zonele de control vamal la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova”, se arată în nota informativă a proiectului de lege.

Principalele prevederi ale proiectului vizează modificarea articolelor din Codul Fiscal și Codul Vamal prin care se introduce mențiunea expresă ca mărfurile comercializate de magazinele, barurile, restaurantele duty-free sunt scutite de achitarea TVA-ului și accizei doar cele amplasate la ieșirea din țară, nu și cele amplasate la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Ca urmare a adoptării proiectului de lege, încasările fiscale pentru magazinele amplasate la trecerea frontierei de stat vor crește. Totodată, vor fi stabilite reguli clare de impozitare, bazate pe echitate și simplitate fiscală, spun autorii proiectului, se mai arată în proiect.


Agenții economici care dețin licență pentru magazinele duty-free amplasate în zona intrării pe teritoriul Republicii Moldova și a magazinului duty-free pentru deservirea corpului diplomatic al cărui termen de valabilitate nu expiră până la data de 1 ianuarie 2020 vor continua să beneficieze, pentru mărfurile nesupuse accizelor, de facilitățile fiscale și vamale acordate pentru magazinele duty-free amplasate în zona plecării de pe teritoriul Republicii Moldova până la expirarea licenței de activitate, fără drept de prelungire.

Menționăm că anterior Parlamentul a decis închiderea magazinelor Duty-Free din regiunea transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?