COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mafia petrolieră. Probe clare despre înțelegerile de cartel din domeniu (DOC)

Mafia petrolieră. Probe clare despre înțelegerile de cartel din domeniu (DOC)

Deputatul PPDA, Alexandru Slusari, spune că are probe care demonstrează existența unui acord de cartel între companiile petroliere din R. Moldova.

Potrivit unui document care a ajuns în mîinile deputatului, petroliștii din Republica Moldova au majorat dublu prețul la import pentru o tonă de combustibil.

"În perioada decembrie 2019 - ianuarie 2020, prețul benzinei conform cotațiilor Platts a crescut cu 172 lei/tona, iar petroliștii noștri au majorat dublu prețul la import pentru o tonă de combustibil. Cu motorina situația e și mai gravă. Chiar dacă sistemul Platts a fixat în decembrie 2019 - ianuarie 2020 micșorarea prețului la diesel cu circa 143 lei per tonă, companiile petroliere au importat motorina cu creșterea costului cu aproape 310 lei per tonă. Adică, consumatorii din Moldova doar într-o lună au achitat nejustificat aproximativ 453 lei pentru fiecare tonă de diesel”, a scris Slusari

Politicianul spune că documentul este unul oficial și rămîne în așteptarea unei reacții din partea Consiliului Concurenței sau a companiilor petroliere.


Reamintim că, potrivit unei hotărîri luate astăzi, ANRE va stabili din nou prețuri plafon pentru carburanți.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load