COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Kuleba: "Ucraina va ajuta Moldova să depășească criza gazelor"

22 oct. 16:30   Economie
2151 2

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a declarat că Ucraina va ajuta Moldova, pe fundalul presiunii din partea Federației Ruse privind gazele, relatează unian.net

Kuleba a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă online cu viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

"Astăzi, un subiect important al discuțiilor noastre a fost securitatea energetică a Moldovei și Ucrainei. Noi deja am acordat Republicii Moldova asistență și vom colabora și în continuare în problema aprovizionării cu gaze. Solidaritatea Ucrainei cu Moldova în vremuri complicate nu poate fi pusă la îndoială. Împreună putem depăși orice presiune din partea Federației Ruse", a spus Kuleba.

Ministrul de Externe a menționat, de asemenea, că Ucraina dorește să dezvolte relații comerciale cu Moldova.

"Vrem să vedem companii ucrainene pe piața energiei electrice din Moldova. Într-un sens mai larg, îndemn businessul ucrainean să lucreze mai activ pe piața moldovenească, pentru a lega și mai strîns țările noastre prin noduri comerciale. De asemenea, invităm și companiile moldovenești în Ucraina", a spus Kuleba.


Ministrul a menționat că pentru a elimina problemele și a deschide noi oportunități în relațiile comerciale, în luna noiembrie la Chișinău va avea loc ședința Comisiei mixte interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X