X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

În Moldova ar putea fi create restaurante duty-free la bordul navelor

9 ian. 2018,, 15:20   Economie
3786 0

În Republica Moldova este permisă crearea barurilor și restaurantelor duty-free nu numai în aeroporturile internaționale și la bordul aeronavelor, dar și în porturi și la bordul navelor maritime, notează NOI.md.

Acest fapt este prevăzut de amendamentele corespunzătoare la Codul vamal, pe care Parlamentul le-a adoptat în cadrul aprobării politicilor fiscale și vamale pentru anul 2018.

Astfel, modificările introduse în Codul vamal stipulează că barurile și restaurantele duty-free de la bordul navelor prezintă vînzarea produselor alimentare finite la consumul acestora la fața locului, vînzarea băuturilor cu consumul lor la fața locului, cu sau fără divertisment.

Plasarea și vînzarea mărfurilor în bar și restaurant fără taxe vamale, precum și în magazinul duty-free vor fi efectuate fără plata taxelor de import. Asupra barurilor și restaurantelor duty free se vor extinde și alte condiții pentru plasarea mărfurilor, valabile în prezent pentru magazinele duty free.

Se prevede ca în barurile și restaurantele duty free mărfurile să fie vîndute în lei și valută străină (în numerar sau în cecuri de călătorie), precum și cu utilizarea cardurilor bancare numai persoanelor care călătoresc în străinătate, au trecut controlul vamal și verificarea documentelor de identitate și biletelor de ieșire, precum și persoanelor care se află în străinătate, în cazul navelor.


La fel ca magazinul duty-free, barele și restaurantele cu taxe vamale pot fi stabilite de o entitate juridică care deține o licență eliberată de autoritatea de acordare a licențelor.

Licențierea activităților magazinelor, barurilor și restaurantelor duty free va fi efectuată în conformitate cu prevederile Legii privind reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător și ale Codului vamal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?