X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În două Zone Economice Libere vor fi deschise 400 de locuri de muncă

16 noi. 2021,, 10:25   Economie
2514 0

În Zonele Economice Libere „Valkaneș” și „Bălți” urmează să fie deschise șase afaceri care vor oferi aproximativ 400 de locuri noi de muncă.

Despre asta a anunțat ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Unele sînt la o etapă incipientă, altele deja aduc echipamente. Cumulativ, în zona „Valkaneș” vor fi disponibile peste 200 de locuri de muncă, iar în Zona Economică Liberă „Bălți” aproape 200”, a declarat ministrul Economiei.

Sergiu Gaibu a subliniat faptul că în ZEL „Valkaneș” este vorba despre o afacere în domeniul asamblării de echipament agricol.

Totodată, Gaibu a anunțat și un obiectiv al Ministerului Economiei – creșterea mediei salariilor pentru a atrage oamenii către locurile de muncă, în contextul lipsei forței de muncă pe piața moldovenească.


„Lucrul acesta îl vom face prin cîteva direcții. Trebuie să simplificăm procedurile de interacțiune a statului cu mediul de afaceri, astfel încît să fie mai simplu și oamenii să lucreze pentru a crea valoare adăugată și să nu alerge dintr-un birou în altul”, a spus ministrul Economiei.

Menționăm că Zonele Economice Libere sînt părţi ale teritoriului vamal al Republicii Moldova, în care investitorii autohtoni şi străini activează în regim preferenţial, conform prevederilor legale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?