X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Guvernul a demarat procesul de restructurare și eficientizare a sistemului de întreținere a drumurilor publice

13 iun. 09:00   Economie
2977 1

Cabinetul de miniștri a aprobat hotărîrea de reorganizare a Întreprinderii de Stat ,,Administrația de Stat a Drumurilor” în societate pe acțiuni, cu capital integral de stat. Aceasta este prima etapă a unui proces complex de restructurare și fortificare a capacităților de administrare a rețelei de drumuri naționale.

Reorganizarea întreprinderii va crește eficiența utilizării resurselor fondului rutier și va spori capacitățile de absorbție a mijloacelor financiare alocate din surse externe. De asemenea, va fi îmbunătățit sistemul de construire, modernizare, reabilitare și întreținere periodică a drumurilor publice naționale.

Următoarea etapă a restructurării presupune consolidarea pachetelor de acțiuni ale statului în cadrul societăților pe acțiuni, specializate în întreținerea drumurilor publice. Ulterior, va avea loc absorbția celorlalte 10 societăți pe acțiuni care activează în același domeniu.

Acțiunile Societății pe Acțiuni ,,Administrația Națională a Drumurilor” vor fi deținute de Agenția Proprietății Publice, care va asigura reorganizarea întreprinderii în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a hotărîrii.

De menționat că, în contextul reformei în domeniul administrării proprietății publice, Guvernul are sarcina să restructureze întreprinderile de stat în alte forme juridice de organizare. Astfel, politicile publice de administrare a întreprinderilor de stat sînt aliniate la normele generale de guvernare corporativă și de determinare clară a atribuțiilor fondatorului, ale consiliului de administrație și ale administratorului.

Întreprinderea de Stat ,,Administrația de Stat a Drumurilor” a fost fondată în anul 2002.

1
0
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав