Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Forța Fermierilor, despre declarațiile lui Bolea: ”Agricultorii au fost mințiți cras de ministru”

30 noi. 2023,, 16:06   Economie
2114 0

Asociația Forța Fermierilor, într-un comunicat de presă, condamnă categoric poziția oportunistă a ministrului agriculturii, expusă public azi contrar declarațiilor și înțelegerilor anterioare.

”Cu alte cuvinte , agricultorii au fost mințiți cras de ministru. Vă amintim că dl Bolea anterior a susținut ideea moratoriului țintit pentru fermierii, care se află în mare dificultate de plată, la calcularea penalităților, executarea silită și intentarea procedurii de insolvabilitate. Marți ministerul a venit cu proiectul Dispoziției Comisiei Situației Excepționale privind acest moratoriu, la care Forța Fermierilor în aceeași seara a contribuit cu mai multe amendamente. Tot marți ministru public a promis că joi vom primi răspuns de la domnul prim-ministru referitor la compensații.

Pentru toți agricultori, care au venit azi în PMAN a fost un șoc să asculte balbaiala domnului Bolea despre faptul că nu este posibil de introdus moratoriu țintit și de creat comisia specială pentru examinarea fiecărui dosar prin dispoziția CSE. Oamenii de la sate, care se ocupă cu lucruri concrete, nu pot înțelege cum este posibil cu atătă ușurință de renunțat de proprii promisiuni și să-și schimbe poziții peste noapte. În același timp, fermierii așa și nu au auzit mesajul prim-ministrului despre compensații.

Tot ce s-a întîmplat producătorii agricoli au catalogat drept bătaia de joc față de ramura agricolă și în special față de fermierii micro, mici și mijlocii disperați, care se află în pragul falimentului. Agricultorii s-au convins că avem ministru care contribuie la distrugerea clasei de fermieri de la sate și transformarea țării în moșia holdingurilor transnaționali. Din păcate, încercările noastre de a avea azi întălniri cu cineva din conducerea țării nu s-au soldat cu nici un rezultat. Toți au invocat agendă foarte încărcată.

Chiar dacă spiritele în rândurile fermierilor s-au încins, totuși conducerea organizației a reușit să calmeze spiritele în contextul existenței interzicerii de către poliția a marșurilor cu tehnica agricolă în legătură cu vizita de două zile a delegațiilor străine. Agricultorii încă odată au demonstrat responsabilitate față de reputația țării”, se arată într-o notă de presă.


Totodată, toți fermierii au decis unanim că dacă în următoarele 2 zile nu vor avea o întălnire cu Prim-ministru, Președintele Parlamentului și Președintă, luni agricultorii revin în PMAN și vor protesta foarte activ cu tehnica în mișcare.

”Din start cerem scuze de la locuitorii capitalei pentru incomodități, care urmează. Vom încerca că acest disconfort la maximum să simte cei de la guvernare și la minimum populația municipiului”, se arată în nota de presă.

De menționat că în aceste momente, ministrul agriculturii, Vladimir Bolea, se află în Parlament unde răspunde la întrebările deputaților.

1
0
0
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?