COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău a fost încheiată

Finalizarea construcţiei gazoductului Ungheni-Chişinău a fost anunţată aseară de premierul României, Ludovic Orban, în debutul şedinţei de guvern.

Oficialul a precizat că, în lipsa unei inaugurări oficiale, această investiţie extrem de importantă arată determinarea României de a-i susţine pe cetăţenii moldoveni. Autorităţile de la Chişinău încă nu au făcut vreo declaraţie în acest sens, notează publika.md.

"Am o veste bună. Chiar dacă nu s-a făcut o inaugurare a unei investiții extrem de importante pentru România, aceasta este gata. Este vorba de gazoductul Ungheni-Chișinău. Odată cu finalizarea ei, dă posibilitatea furnizării gazului natural din Romînia, oferindu-le astfel o alternativă locuitorilor din Republica Moldova la gazul rusesc", a declarat Ludovic Orban.Conform proiectului, conducta are o lungime de 120 de kilometri şi o capacitate de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din Romînia în Republica Moldova.

Valoarea investiţiilor făcute de compania romînească "Transgaz", responsabilă de acest proiect, se estimează la 76 de milioane de euro. Construcția conductei este o continuare a gazoductului Iași-Ungheni, inaugurat în 2014 şi care reprezintă o alternativă la gazul rusesc importat în Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load