Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Cînd vor fi despăgubiți pasagerii Air Moldova: ce spune Andrei Spînu

20 apr. 15:40   Economie
2358 0

Nu este clar cînd clienții prejudiciați de compania Air Moldova își vor primi banii înapoi.

Invitat la „Cutia Neagră”, ministrul Infrastructurii a declarat că acum totul se analizează în judecată. Andrei Spînu a refuzat să dea un termen pentru cînd ar putea fi despăgubiți pasagerii, subliniind că unele procese de judecată în Republica Moldova pot dura la nesfîrșit, transmite TV8.

„Problema este în justiție la moment. Dosarul acestei companii este în judecată. Nu vreau să dau termene, pentru că istoria Moldovei arată că unele procese de judecată pot dura la nesfîrșit, dar, mai devreme sau mai tîrziu, resursele acestei companii vor trebui să die redirecționate către angajați sau clienți”, a spus Spînu.

Conform unui proiect de lege, aprobat de Parlament, pe 29 februarie, cetățenii își pot recupera mai rapid banii pentru biletele de avion nevalorificate de la companiile avia care au dat faliment. Mai exact, pasagerii prejudiciați vor fi printre primii cărora li se vor întoarce banii, atunci cînd compania intră în insolvabilitate. Prioritate au angajații care au rămas fără salarii.

Reamintim că Air Moldova nu mai are dreptul să opereze niciun zbor comercial. Autoritatea Aeronautică Civilă i-a anulat Certificatul de Operator Aerian (AOC), la sfîrșitul lunii februarie 2024, deoarece compania nu are niciun avion operațional, nici în proprietate, nici în chirie.

1
1
0
1
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?