X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

CFM nu va putea lansa trenul pe ruta Iași-Chișinău-Odessa. Opinie

1 noi. 2021,, 06:36   Economie
4448 8

Întreprinderea de Stat "Calea Ferată din Moldova" nu va putea implementa proiectul de lansare a trenului pe ruta Iași-Chișinău-Odessa în scopul dezvoltării turismului regional din cauza lipsei numărului suficient de personal la depozitele de locomotive.

Această opinie a fost exprimată de către un expert în acest domeniu, care a dorit să rămînă anonim, comentînd știrea privind inițiativa "Căii Ferată din Moldova" de a lansa o cursă regulată Iași-Chișinău, care ar trebui să fie sincronizată cu cursa regulată existentă Chișinău-Odesa, cu scopulul dezvoltării turismului regional, transmite Noi.md.

"Din păcate, tot ceea ce sună frumos de la tribune, este departe de realitate. Într-adevăr, Întreprinderea de stat "CFM" este foarte interesată de astfel de proiecte, deoarece aceasta va duce la creșterea traficului de pasageri și, în consecință, a veniturilor. Cu toate acestea, astăzi "CFM" nu este în măsură să-l pună în aplicare din cauza lipsei de personal în depozitele de locomotive. Datorită salariilor mici, mai mult de jumătate din funcțiile din depozit rămîn vacante, ceea ce permite cu greu efectuarea lucrărilor actuale. Din același motiv, ruta trenului Chișinău-Odessa a fost oferită Căii Ferate din Ucraina. Lansarea unor trenuri noi către Iași și Odessa cu forțele "CFM" va rămîne probabil doar pe hîrtie. Este evident că în viitorul apropiat conducerea Căii Ferate nu va putea găsi resursele umane și finanțe pentru a depăși criza din segmentul de transport pasageri", a spus expertul.

Trebuie menționat că mai devreme directorul Căii Ferate, Oleg Tofilat, a declarat că pînă la 1 noiembrie curent întreprinderea de stat "Calea Ferată din Moldova" va relua activitatea trenurilor moldovenești care circulă de la Chișinău la București, Iași și Odesa. În același timp, el a menționat că trenurile de pasageri în această perioadă a anului nu aduc venituri, dar lansarea lor este importantă și din punct de vedere al imaginii și va fi o bucurie pentru angajații CFM și o mare fericire pentru pasagerii loiali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?