COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce a discutat premierul cu reprezentanții Grupului Contabililor

Ce a discutat premierul cu reprezentanții Grupului Contabililor

Prim-ministrul a avut o ședință online cu reprezentanții Grupului Contabililor din Republica Moldova.

În cadrul ședinței au fost abordate principalele impedimente confruntate de contabili în perioada pandemiei.

A fost abordată problema controalelor fiscale și enunțate carențele în serviciile electronice. Contabilii au expus necesitatea eficientizării și transparentizării acestora.

Totodată, au venit și cu sugestii de măsuri bugetar-fiscale care urmează a fi examinate pentru a fi incluse în planificarea de anul viitor. Participanții la ședință au venit cu propuneri la modificarea Codului muncii și aplicarea unor prevederi specifice pentru diferite categorii de angajați.


Ion Chicu a salutat cooperarea și propunerile constructive și a sugerat menținerea dialogului permanent dintre autorități și reprezentanții sectorului contabil. Șeful Guvernului a propus să se țină cont de situația reală din societate și de dificultățile generate de pandemie.

„Se pare că pandemia nu va avea un termen scurt. Trebuie să acționăm conștient și responsabil în luarea deciziilor, să avem grijă de banii publici pentru a asigura un echilibru social și economic”, a menționat premierul Chicu.

Toate propunerile vor fi discutate și analizate pe platformele de lucru ale autorităților responsabile, scrie aif.md, cu referire la moldpres.md.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load