X 
Jocurile Olimpice stiri: 116
Transnistria stiri: 1410

Care este termenul-limită de achitare a impozitului pe avere pentru acest an

13 dec. 2023,, 18:15   Economie
3160 0

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) informează că termenul-limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2023 este data de 26 decembrie curent.

Ținînd cont că ziua de 25 decembrie 2023 este zi de odihnă, termenul – limită de achitare a impozitului respectiv se consideră 26 decembrie 2023, notează Noi.md.

În acest sens, SFS a transmis avizele de plată corespunzătoare contribuabililor care au obligația de a achita impozit pe avere.

Impozitul pe avere se aplică asupra bunurilor imobiliare cu destinație locativă (sub formă de apartamente și încăperi izolate locative în case cu multe etaje; apartamente în case de locuit individuale; case de locuit individuale în localitățile urbane și în localitățile rurale) și caselor de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror totalitate întrunește cumulativ următoarele condiții:

  • valoarea estimată totală constituie 2 milioane lei şi mai mult;
  • suprafața totală constituie 120 m2 şi mai mult.

Contribuabilii care au fost identificați la situația din 1 noiembrie 2023 în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere, au fost informați despre suma impozitului pe avere ce urmează a fi achitată prin intermediul avizelor de plată.


Dacă contribuabilul nu a recepționat avizul de plată a impozitului pe avere, acesta urmează să se adreseze subdiviziunii SFS în raza căreia se deservește.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?