Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Autoritățile au cerut producătorilor de struguri să se înregistreze în Registrul Vitivinicol

16 ian. 2023,, 23:00   Economie
2432 0

Neînregistrarea în Registrul Vitivinicol (RVV) al țării ar putea atrage sancțiuni administrative şi împiedica comercializarea strugurilor pentru producerea vinurilor, precum și accesul la obținerea unor anumite tipuri de subvenții.

Despre aceasta s-a discutat la finele săptămînii trecute, la o întrunire organizată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în comun cu Oficiul Național al Viei și Vinului, transmite Moldpres.

Viticultorii și vinificatorii au fost îndemnați să depună cererile de înregistrare și declarațiile în regim online pe pagina web: www.rvv.gov.md. „Orice persoană interesată poate accesa compartimentul public al paginii web rvv.gov.md pentru a se familiariza cu statisticile din domeniul vitivinicol. Este disponibilă opțiunea de a filtra informațiile despre unitățile vitivinicole și plantațiile viticole înregistrate (în funcție de destinație, soi, suprafață, localitate etc.). Astfel, agenții economici din domeniu pot afla situația reală privind suprafețele de viță-de-vie și își pot planifica eficient potențialul de producere”, a explicat ministerul de resort.

„Îndemnăm producătorii de struguri să încheie prealabil contracte cu procesatorii, în vederea evitării unor eventuale probleme de comercializare a producției în vîrful de sezon”, a relevat ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea.

Registrul Vitivinicol (RVV) al Republicii Moldova este un sistem ce asigură transparenţa întregului proces tehnologic, de la struguri marfă pînă la distribuirea produsului finit, evidența sortimentului soiurilor de struguri, vîrsta plantațiilor, fiind oferite oportunități de cooperare cu procesatorii de struguri.

0
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?