Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Antreprenori din Portugalia: "În Moldova, există multe posibilități"

1 noi. 2023,, 08:45   Economie
2033 0

Zeci de antreprenori din Moldova şi Portugalia au participat marți la un forum de afaceri la Chişinău. În cadrul evenimentului, au putut stabili noi relaţii economice şi de parteneriat.

Damian Rodriguez administrează în Portugalia o companie specializată în producerea energiei verzi. Este pentru prima dată în Moldova şi e interesat să investească la Cahul peste 200 de milioane de euro intr-un parc regional de generare a energiei alternative.

„Eu consider că Republica Moldova este o ţară în plină dezvoltare acum şi sînt o mulţime de oportunităţi. Este foarte important să primim suportul Guvernului şi încrederea ţării în domeniul afacerilor”, a spus Damian Rodriguez.

Dumitru Lefter, un antreprenor din Republica Moldova, are o companie specializată în domeniul exporturilor de cereale și iși propune să ajungă şi pe piaţa din Portugalia, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

„Pentru noi este important să avem ocazia de a discuta cu partenerii noştri din alte ţări pentru potenţiale investiţii. Portugalia ar fi o ţară, în care încă nu am exportat, dar ne dorim”, spune antreprenorul.


La forum au participat 45 de antreprenori din Republica Moldova şi Portugalia, dar şi preşedinţii celor două ţări Maia Sandu şi Marcelo Robelo de Sousa.

„Acum 27 de zile noi am promis, în primul rînd, că vom fi alături de Moldova) în procesul de aderare la Uniunea Europeană, am făcut-o, o facem şi mereu o vom face”, a menționat Marcelo Rebelo de Sousa.

„Noi lucrăm pentru a ne spori stabilitatea economică, îmbunătăţirea infrastructurii şi implementarea reformelor necesare pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri”, a spus, la rîndul ei, președintele Maia Sandu.

Anul trecut, schimbul de mărfuri dintre Moldova și Portugalia a fost în valoare de 37 de milioane de dolari.

2
1
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?