Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu: "Mi-aș dori ca firmele portugheze să-și extindă investițiile în Moldova"

30 oct. 2023,, 15:15   Politică
2912 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut mai multe declarații în contextul vizitei oficiale la Chișinău a omologului său portughez, Marcelo Rebelo de Sousa.

Șefa statului a evidențiat că acest schimb de vizite oficiale în premieră marchează o etapă nouă în relațiile bilaterale dintre Moldova și Portugalia, notează Noi.md.

"Anul acesta, țările noastre au semnat un acord de parteneriat economic și un acord de cooperare în domeniul limbii, educației, științei și tehnologiei, culturii, sportului, tineretului și mass-media. Salut, în acest context, semnarea scrisorii de intenție privind cooperarea între consiliile rectorilor din Moldova și Portugalia și decizia colegilor de a semna mîine, cu ocazia acestei vizite, a unui Memorandum de înțelegere între agențiile de investiții din țările noastre", a spus Maia Sandu.

Președinta a mai adăugat că în ceea ce privește relațiile economice dintre cele două țări, și-ar dori să vadă mai multe firme portugheze care își extind operațiunile Moldova, or, acest fapt va stimula creșterea economică pentru ambele state.

Mîine, în capitală, va avea loc Forumul de Afaceri moldo-portughez, la care se va discuta, inclusiv cu reprezentanții companiilor portugheze prezente în regiune despre cum ar putea fi atrași în dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.

Amintim că președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, se află la Chișinău cu o vizită oficială la invitația Președintei Maia Sandu. În legătură cu acest fapt, pe parcursul a două zile, în capitală, în anumite locuri publice, va fi limitat temporar accesul persoanelor.

3
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?