Criza energetică stiri: 1684
Cutremure stiri: 287

Alexandr Stahurski: „Investițiile nu vor veni în țară pînă nu funcționează legea”

25 ian. 03:30   Economie
1591 0

Pentru ca banii să fie investiți în economia Moldovei, să vină investiții străine directe, este necesar ca investitorii locali și străini să aibă încredere în transparența și claritatea legislației moldovenești și a sistemului judiciar din republică.

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul, expertul, vloggerul Alexandr Stahurski, la postul TV8, transmite Noi.md.

Totodată, el a atras atenția asupra faptului că sistemul judiciar din țară nu funcționează corect.

"Uneori ne comportăm ca o broască în mlaștina aceea, care crede că mlaștina sa este lumea întreagă și nimic altceva nu există. Din păcate, în ultimul an am văzut acele situații care indică faptul că avem probleme foarte mari cu sistemul de justiție la diferite niveluri, iar cînd această situație se va îmbunătăți, cînd se va schimba, atunci se va putea vorbi în mod substanțial despre ceva despre atragerea de noi investitori, pentru că afacerile sînt întotdeauna o garanție”, a spus Alexandr Stahurski.

Potrivit acestuia, în special, ceea ce s-a întîmplat cu Aeroportul Internațional Chișinău are încă aprecieri diferite.


"Nu sînt un expert, nu-mi asum să judec, dar există o mulțime de întrebări. Ce s-a întîmplat cu un număr de funcționari care nu au fost reținuți pentru corupție sau au fost reținuți și apoi eliberați... Tot ce vedem înseamnă și foarte multe întrebări.. Cînd toate acestea sînt transparente, cînd sistemul funcționează, cînd se respectă legea, atunci se va putea vorbi despre investiții. Pînă acum, vedem că investițiile noi nu se grăbesc să vină. Există un fel de agendă, poate una minimă. Dar toate acestea nu sînt investițiile cele mai bune. De exemplu, un număr mare de supermarketuri străine în republică... Este bine pentru cineva? Locuri de muncă, pe de o parte , sînt bune. Dar, pe de altă parte, acestea sînt probleme suplimentare pentru producătorii și fermierii locali", a spus Alexandr Stahurski.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий