Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Alaiba: "Cei care conduceau Air Moldova și-au bătut joc conștient de oameni "

24 aug. 2023,, 15:08   Economie
3459 0

Dumitru Alaiba, viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a venit cu o postare în rețelele sociale, în care se referă la cazurile consumatorilor, care nu au beneficiat de serviciile Air Moldova, deși procurase bilete.

"După ce a devalizat sistemul bancar și a furat miliardul, Șor a decis să aplice o schemă similară și la Air Moldova. După o privatizare în condiții suspecte din perioada Plahotniuc, a început perioada unui management defectuos. Prin fraudă, o grupare criminală a preluat o companie de stat și a subordonat-o necesităților lor corupte.

Air Moldova lui Șor a mințit oamenii. Compania a ajuns să vîndă bilete la costuri ireale, pentru zboruri care, cel mai probabil, știau că nu vor avea loc, conștienți de riscuri că oamenii nu vor mai beneficia de serviciile lor.

Au luat banii oamenilor, zborul nu a avut loc, iar banii înapoi nu-i dau. Iată modelul afacerii lui Șor. În această horă au intrat și unele agenții de turism care au vîndut și ei bilete. O să fiu explicit: cei care conduceau Air Moldova și-au bătut joc conștient de oameni. Nu vom lăsa oamenii de unii singuri", se arată în postarea ministrului.

Dumitru Alaiba a mai precizat faptul că Protecția Consumatorului recepționează plîngeri de la cetățeni și va dispune, atît agențiilor de turism, cît și Air Moldova, să despăgubească oamenii, notează Noi.md.


"Așa spune legea. Va coopera inclusiv cu Autoritatea Aeronautică Civilă și împreună vor proteja consumatorul. Sîntem de partea consumatorilor, vom lupta pentru a rezolva problema lor. Vom interveni și la nivel legislativ pentru ca asemenea situații să nu se mai repete", a puctat ministrul Dezvoltării Economice.

Reprezentanții Air Moldova nu au comentat, deocamdată, afirmațiile lui Dumitru Alaiba.

Amintim că Air Moldova a anunțat că zborurile sunt sistate pînă în data de 14 septembrie, iar pasagerii vor primi notificare la adresele de e-mail cu opțiunile de rambursare și rebooking.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al Air Moldova, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil.

10
1
1
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?