Administrația zonelor economice libere nu va mai coordona contractele semnate cu Ministerul Economiei

14 feb. 21:25   Economie
2492 0

Legea cu privire la zonele economice libere ar putea fi modificată și completată sub aspectul eficientizării activității acestora și respectării legislației naționale în materie de regimuri vamale și concurență.

Proiectul prevede eficientizarea guvernanței zonelor economice libere, prin modificarea art.6 alin. (71) în vederea excluderii obligativității coordonării cu Ministerul Economiei a fiecărui Contract semnat între Administrația ZEL și rezident, transmite bizlaw.md.

Legea prenotată prevede că selectarea rezidenților se efectuează de către Administrație pe bază de concurs, ținîndu-se cont de volumul și caracterul investițiilor preconizate, de necesitatea de creare a infrastructurii de producție și neproductive a zonei, de menținerea orientării zonei libere spre fabricarea producției industriale pentru export, de teritoriul și terenurile libere, de asigurarea cu forță de muncă, apă, resurse energetice și de alte criterii.

Proiectul prevede și modificarea Legii cu privire la tariful vamal.

Acestea presupun excluderea posibilității de scutire de taxa vamală a mărfurilor produse în zona economică liberă introduse pe restul teritoriului vamal al Republicii Moldova, odată ce aceste mărfuri nu vor mai fi definite.


Totodată, prin excluderea definirii mărfurilor produse în zonele economice libere sînt eliminate riscurile asociate cu practicile de circumvenție și activitatea rezidenților zonelor economice libere este încadrată într-un regim concurențial echitabil și conform accepțiunii Uniunii Europene în materie de regimuri vamale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?