X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Autostrada din România ar putea fi continuată pînă la Chișinău și Odesa

28 ian. 2023,, 03:00   Politică
3688 0

Autostrada Unirii (A8) din România ar putea fi continuată pînă la Chișinău și Odesa. Despre aceasta a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii de la București, Sorin Grindeanu, după întrevederea cu ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu, transmite moldpres.md.

„Am abordat și subiectul modernizării și construcției mai multor poduri rutiere transfrontaliere peste Prut: Podul de la Sculeni; Podul Oancea (Cahul); Podul Albița (Leușeni) - pod nou; Podul Răducăneni (Bărboieni) - pod nou; Podul Bumbăta (Leova) - pod nou; Podul Fălciu (Leca /Cantemir) - pod nou”, a punctat Sorin Grindeanu.

În domeniul infrastructurii feroviare, cei doi oficiali au discutat despre extinderea liniei de cale ferată cu ecartament larg pînă la Stația Nicolina (Iași). Astfel, trenurile ar putea circula pe cale ferată cu ecartament larg pe relația Ungheni - Cristeși Jijia - Socola - Nicolina.

Oficialul de la București a mai adăugat că un punct de interes comun este și reabilitarea coridorului feroviar Iași – Ungheni – Chișinău - Odesa, prin finanțare obținută de la Banca Mondială.

În domeniul aerian, este analizată posibilitatea creșterii numărului de frecvențe ale operatoriilor aerieni români pe segmentul București - Chișinău - București, dar și diversificarea destinațiilor prin operarea unor noi curse de pe mai multe aeroporturi internaționale din România.

6
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав