Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Xi Jinping nu exclude folosirea forței militare pentru a se reuni cu Taiwan

16 oct. 2022,, 11:15   Diverse
1477 0

Beijingul își dorește o reunificarea pașnică cu Taiwan, dar nu va promite că va renunța la utilizarea forței, a declarat președintele chinez Xi Jinping, secretarul general al Partidului Comunist din China, în discursul său la cel de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist din China.

„Insistăm cu sinceritate și cu toată puterea asupra perspectivei reunificării pașnice, dar nu vom promite niciodată să renunțăm la folosirea forței și să ne rezervăm posibilitatea de a lua toate măsurile necesare împotriva amestecului forțelor externe și a numărului extrem de mic de personae care pledează pentru independența Taiwanului și activitățile lor secesioniste”, a spus el.


Potrivit politicianului, astfel de acțiuni „nu vor fi în niciun caz îndreptate împotriva majorității oamenilor din Taiwan”.

Liderul chinez și-a anunțat, de asemenea, intenția de a continua reformele armatei pentru a atinge obiectivul stabilit de a obține o forță armată de nivel mondial pînă la centenarul Armatei Populare de Eliberare a Chinei în 2027.

Relațiile oficiale dintre guvernul central chinez și provincia sa insulară s-au rupt în 1949 după ce forțele Kuomintang conduse de Chiang Kai-shek, învinse într-un război civil cu Partidul Comunist Chinez, s-au mutat în Taiwan.


Contactele de afaceri și informale dintre insulă și China continentală au reluat la sfîrșitul anilor 1980. De la începutul anilor 1990, părțile au început să contacteze prin intermediul organizațiilor neguvernamentale - Asociația Beijing pentru Dezvoltarea Relațiilor de-a lungul strîmtorii Taiwan și Fundația Taipei pentru Schimburi între două părți.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий