Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

Washingtonul își dorește ca Beijingul să nu folosească forța împotriva Taiwanului

8 iun. 14:15   Diverse
1765 0

Statele Unite își doresc ca China continentală să-și ia angajamentul că nu va folosi forța împotriva Taiwanului.

Despre acest lucru a declarat ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns.

"Este foarte important ca Guvernul Republicii Populare Chineze să-și ia angajamentul pentru o soluționare pașnică a contradicțiilor din strîmtoarea [Taiwan]. Dar nu a făcut acest lucru", a spus diplomatul american, vorbind prin legătură video la o conferință la Washington. Potrivit lui Burns, "soarta economiei globale" depinde de păstrarea păcii în strîmtoarea Taiwan.

În plus, potrivit ambasadorului, Statele Unite doresc ca China să-și ia angajamentul să mențină un dialog regulat la nivel înalt în sfera politică și militară. "În opinia noastră, noi trebui să discutăm, trebui să discutăm în permanență. Și vom avea și în continuare o astfel de poziție în raport cu China", a spus diplomatul. Potrivit lui, Washingtonul nu caută un conflict cu Beijingul, dar își dorește ca relațiile bilaterale să fie întotdeauna o "concurență pașnică".

Burns și-a exprimat, de asemenea, opinia că deciziile recente ale Chinei în privința unor companii americane precum Micron Technology "par a fi politice în esență". "Pare o răzbunare din partea Chinei, iar acest lucru este greșit", a argumentat ambasadorul. "Și, desigur, noi [autoritățile americane] vom contracara acest lucru, așa cum am făcut în multe astfel de cazuri", a avertizat Burns.

Micron este unul dintre cei mai mari producători americani de microprocesoare din lume. Pe 21 mai, autoritățile chineze au interzis organizațiilor care au legătură cu facilități importante de infrastructură informațională să cumpere produsele companiei. În timpul inspecției efectuate de partea chineză, s-a constatat că dezvoltările acestei companii "reprezintă o amenințare la adresa securității cibernetice naționale”. Autoritățile Statelor Unite au numit o astfel de măsură drept "neîntemeiată".

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?