Ungaria: Departamentul de Stat intervine în treburile altor țări cu rapoartele sale

23 mar. 12:00   Diverse
1678 0

Ministrul Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Peter Szijjártó, s-a declarat indignat de rapoartele Departamentului de Stat al SUA privind problemele legate de drepturile omului și consideră că aceasta este o ingerință în afacerile interne ale altor țări.

Șeful Ministerului de Externe ungar a vorbit la o conferință de presă la Sarajevo, după o întîlnire cu omologul său din Bosnia și Herțegovina (BiH) Elmedin Konakovic.

Comentînd raportul Ministerului de Externe al SUA cu privire la situația din BiH la cererea jurnaliștilor, Szijjártó a spus: „Sînt șocat că în fiecare an Departamentul de Stat își permite să facă astfel de declarații <...> despre alte țări și probleme, situații din alte țări”.

"De unde iau ei asta? Nu am cunoștință de niciun raport al Ministerului Afacerilor Externe al Bosniei și Herțegovinei, cu atît mai puțin al ministerului meu, despre drepturile omului și situațiile din alte țări", a declarat ministrul, citat de agenția de presă MTI.

Szijjártó a subliniat că nu este treaba altor state să evalueze astfel de lucruri. El a considerat că este scandalos faptul că oficialii de la Washington fac astfel de declarații despre alte țări „pe baza a tot felul de informații unilaterale, a căror colectare este adesea finanțată de Statele Unite”. „Haide să punem capăt acestei practii”, a sugerat ministrul.


El a subliniat că oamenii acestei țări ar trebui să evalueze situația din BiH. "În ceea ce privește situația din Ungaria, lăsați poporul maghiar să decidă. Nu vom permite nimănui să pună la îndoială democrația maghiară și voința poporului maghiar exprimată în timpul alegerilor democratice", a spus Szijjártó.

20
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий