COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un american a coborît pe o cascadă de 40 de metri (VIDEO)

Un american a coborît pe o cascadă de 40 de metri (VIDEO)

Dane Jackson este un faimos canotor recunoscut pentru îndrăzneala sa și abilitatea de a-și depăși în mod constant limitele. Bărbatul de doar 26 de ani a efectuat a doua cea mai înaltă coborîre pe o cascadă, căzînd de la 40 de metri pe cursul apei și apoi ieșind la suprafață nevătămat.

Canotorul american Dane Jackson se poate să-și fi creat notorietatea pe baza testării propriilor limite în baza sportului, dar ultimul său triumf este unul de excepție.

La începutul acestei luni, tînărul de 26 de ani a efectuat a doua cea mai înaltă coborîre cunoscută în istorie, căzînd de la 40 de metri, în necunoscut.


"Se simte de parcă ai cădea de pe fața pămîntului.", a declarat acesta pentru CNN Sport.

"Cînd te apropii de buza cascadei este destul de înfricoșător. Te uiți în jos și vezi doar haos."

Cascadoria extemă a avut loc în spectaculosul Salto del Maule din Chile, un loc pe care Jackson visa să-l viziteze de la cinci ani.

Pentru a-și duce la bun sfîrșit planul, a fost necesară o pregătire intensă-chiar și cu o echipa de salvare prin apropiere, să te arunci de pe buza unei cascade vine cu un număr de variabile care sînt aproape imposibil de controlat.

"Dacă nu mi-e frică de ceva care e atît de grandios, asta înseamnă că am acceptat riscurile".

"Okay, îți e frică de acest lucru, dar vrei să-l faci? Și atunci cînd răspunsul e da, îmi asum că orice s-ar întîmpla, de bine sau de rău, eu am acceptat de la început orice ar putea merge prost, dar dorința de a experimenta ceva atît de grandios mi-a depășit sentimentul de frică."

Jacskon spune că a fost suficient de încrezător că această coborîre va fi un succes. El a reușit să se uite la cascadă, fără apă în ea, cu cîteva zile înainte, ceea ce i-a permis să traseze o mapă imaginară prin care reușea să coboare într-o gaură mică și adîncă, în bazinul de dedesubt.

În ciuda așteptărilor, contactul pe care l-a avut cu apa nu a fost unul masiv și violent, ba chiar surprinzător de lin, deși a fost nevoit să sară din caiac după ce acesta a început să se umple cu apă.

"Cu siguranță sînt o sumedenie de lucruri care ar putea merge prost. Din fericire, pe parcursul anilor, m-am întîlnit cu suficent de multe cascade ca să pot să fiu acum încrezător în abilitățile mele de a reuși o astfel de căzătură."

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri