Criza energetică stiri: 768
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 288

Țările europene sînt lovite de un val de căldură extremă

19 iun. 17:00   Diverse
2062

În Spania a fost înregistrată cea mai ridicată temperatură de iunie din 1950: peste 44 de grade Celsius, scrie Deutsche Welle.

În Spania, în orașul andaluz Andujar, a fost înregistrată o temperatură record în acest an: vineri, 17 iunie, mercurul termometrelor au urcat acolo pînă la 44,2 - 44,3 grade Celsius.

Potrivit datelor Serviciului Meteorologic Aemet, sîmbătă, 18 iunie, cele mai fierbinți provincii din țară au fost Catalonia, Navarra și Basconia în nord și nord-est, precum și Andaluzia în sud, cu temperaturi cuprinse între 40 și 42 de grade.

Se remarcă faptul că o situație similară a fost înregistrată și la Madrid, unde coloana de mercur a urcat pînă la 39 de grade.

În multe regiuni din Spania, chiar și noaptea, temperatura aerului nu coboară în ultima perioadă mai jos de 20 de grade.


Datorită căldurii extreme din țară, au devenit mai frecvente incendiile de pădure. Potrivit datelor oficiale, în doar cîteva zile acestea au distrus pădurile pe o suprafață de 25.000 de hectare.

În unele regiuni din Germania, în acest weekend se așteaptă un val de căldură de peste 34 de grade. Serviciul Meteorologic German (DWD) avertizează, de asemenea, asupra creșterii nivelului de radiații ultraviolete.

Cu toate acestea, în Grecia, în multe regiuni ale țării continuă să plouă, iar în nordul și vestul țării sînt prognozate furtuni.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав