Coronavirus stiri: 8125
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 900

SUA va ridica obligativitatea testării COVID a călătorilor cu avionul

11 iun. 14:14   Diverse
2963

Statele Unite urmează să ridice testarea obligatorie covid-19 a călătorilor care intră în ţară cu avionul, anunţă vineri Casa Albă, relatează AFP.

Autorităţile sanitare americane au înăsprit procedurile de testare la intrarea în Statele Unite, din cauza variantei omicron a SARS-CoV-2, în decembrie 2021.

Toţi călătorii în vîrstă de peste doi ani îmbarcaţi în străinătate către Statele Unite sînt obligaţi să prezinte un test covid-19 negativ, efectuat cu cel puţin o zi înainte de decolare, indiferent dacă sînt vaccinaţi sau nu.

Autorităţile sanitare americane urmează să continue ”să evalueze nevoile în funcţie de ştiinţă şi de contextul circulaţiei variantelor” SARS-CoV-2, precizează un purtător de cuvînt al Casei Albe, Kevin Munoz, care a anunţat informaţia într-o postare pe Twitter.

Această obligaţie urmează să fie ridicată duminică, scrie presa americană.


Multe alte ţări, mai ales din Europa, nu le mai cer călătorilor internaţionali să se testeze covid-19 înante de îmbarcare.

În urma unei hotărîri a justţiei americane, purtarea obligatorie a măştii împotriva covid-19 a fost ridicată în Statele Unite în aprilie, în transportul public, inclusiv în avioane.

Statele Unite înregistrează în prezent peste 100.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi – un bilanţ puternc subestmat, potrivit unor experţi.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав