Orban: "Ungaria este un spin în coasta Occidentului pentru că este cea mai liberă țară din Europa"

21 sep. 20:15   Diverse
1861 0

Guvernul ungar știe că liderii SUA și ai UE vor continua să îl atace, dar nu are nicio intenție de a-și schimba poziția specială în ceea ce privește problemele politice și sociale majore.

Acest lucru a fost declarat de premierul țării, Viktor Orbán, în cadrul unei întîlniri în orașul Esztergom cu parlamentari ai partidului de guvernămînt FIDES - Uniunea Civică Maghiară.

Întîlnirea s-a desfășurat cu ușile închise, dar ziarul Magyar Nemzet a aflat conținutul discursului șefului guvernului. Potrivit acestuia, Orbán a spus că "Ungaria este un spin în coasta" țărilor occidentale, deoarece poate fi considerată "cea mai liberă țară din Europa de astăzi". "Avem un gard la granița noastră și nu avem migranți. În schimb, avem o politică de familie și nu se impune ideologia de gen (ideile de schimbare de sex și de căsătorie între persoane de același sex) în rîndul elevilor. Nu furnizăm arme Ucrainei și nu vrem să ne implicăm într-un război", a mai spus premierul.

El a avertizat că liderii UE vor să priveze Ungaria de suveranitatea sa economică, culturală și politică atunci cînd o forțează să schimbe modul în care livrează gazul către populația țării, să lase să intre zeci de mii de imigranți și "să plătească bani Ucrainei și să o accepte fără discuții în UE, deși nu îndeplinește nicio cerință în acest sens".

"Nu vom permite acest lucru", a declarat Orban. După cum a relatat Magyar Nemzet, el a precizat că miza noului sezon politic care începe acum va fi extrem de mare. Potrivit șefului guvernului, este vorba despre păstrarea suveranității naționale.

21
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?