ONU consideră că lumea va avea de cîștigat în urma dialogului dintre SUA și China

15 iun. 13:45   Diverse
1751 0

Comunitatea mondială va beneficia în cazul dezvoltării unui dialog între Beijing și Washington, în special în ceea ce privește tehnologia și problemele climatice.

Despre acest lucru a declarat în cadrul unui briefing reprezentantul oficial al Secretarului General al ONU, Stephane Dujarric, comentînd viitoarea vizită a secretarului de Stat al SUA, Anthony Blinken, în China, în perioada 18-19 iunie.

"Orice poate duce la îmbunătățirea cooperării, la dezvoltarea dialogului și la reducerea tensiunilor dintre Beijing și Washington trebuie salutat. Lumea va beneficia în urma dezvoltării dialogului dintre Beijing și Washington cu privire la multe probleme, în special cu privire la tehnologie și schimbările climatice", a spus Dujarric.

În conformitate cu acordurile încheiate între China și Statele Unite, Secretarul de stat al Statelor Unite, Anthony Blinken, va efectua o vizită în China în perioada 18-19 iunie.

Potrivit șefului Serviciului de presă al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, Secretarul de Stat Anthony Blinken se va întîlni la Beijing cu înalți oficiali chinezi și va discuta "importanța menținerii liniilor de comunicare deschise pentru gestionarea responsabilă a relațiilor SUA-China".

În cadrul comunicării sale cu reprezentanții Republicii Populare Chineze, Secretarul de Stat intenționează, de asemenea, să abordeze "probleme bilaterale de interes, probleme de importanță regională și globală și de potențială cooperare pentru rezolvarea problemelor transnaționale comune.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?