Mai multe plaje din Spania, închise. Află cauza

18 aug. 22:00   Diverse
10273 0

Alertă în Spania, după ce plajele atît de căutate de turiști au fost împînzite de o specie otrăvitoare de meduze. Pentru oameni, contactul poate fi fatal.

Chiar dacă este trecut de mijlocul sezonului estival, vacanțele nu s-au sfîrsit. Din contră, turiștii continuă să vină în număr cît mai mare în țări, precum Spania, Turcia, Grecia, Croația și Bulgaria pentru a se bucura de soare, băi răcoroase în mare, relaxare și peisaje de poveste.

Nu mulți sțiu însă că unele țări europene se luptă în prezent cu o invazie de meduze care se răspîndesc pe plaje și îi sperie pe turiști. În Mallorca, de exemplu, meduzele au stîrnit panică, principalele victime fiind, în special, copiii, notează Noi.md cu referire la realitatea.net.

Este vorba despre o specie extrem de otrăvitoare: galera portugheză, care poate fi găsită pe multe plaje populare de vacanță, precum Barinatxe, Arrigunaga sau La Concha din orașul San Sebastián, care este cel mai afectat.

Meduzele au un amestec de otrăvuri în tentacule, care provoacă iritații dureroase dacă intră în contact cu pielea. Iritațiile pot dura chiar și cîteva zile. Acest tip de meduze pot fi recunoscute după tentaculele lor albastre, albe și roșu-violete, care pot ajunge și pînă la 50 de centimetri lungime.

6
4
2
3
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?