X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

La Chișinău va fi celebrată cea de-a 60-a aniversare a Tratatului de la Élysée

22 ian. 12:00   Diverse
1267 0

Ambasada Franței și Ambasada Germaniei în Republica Moldova vor celebra cea de-a 60-a aniversare a Tratatului de la Élysée, transmite moldpres.md.

Potrivit Ambasadei Franței la Chișinău, evenimentul se va desfășura luni, 23 ianuarie, la Europe Café, cu începere la ora 12.00.

Solicitat de agenție, ambasadorul Franței în Republica Moldova, Graham Paul, a subliniat că Tratatul de la Élysée a fost semnat acum 60 de ani între Franța și Germania. „Acest acord bilateral reprezintă piatra de temelie a reconcilierii dintre cele două țări, care deseori au fost descrise ca fiind dușmani înrăiți. Acordul a modelat relația dintre aceste state și a avut un rol esențial în dezvoltarea cooperării lor în serviciul integrării europene”, a afirmat Graham Paul.

Evenimentul de marcare a celei de-a 60-a aniversări a Tratatului de la Élysée este organizat în comun de către ambasadorii Franței și Germaniei în Republica Moldova. În cadrul acestuia se va discuta despre istoria și reconcilierea franco-germană, construcția europeană, Franța și Germania astăzi în R. Moldova.

0
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий