X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1670

Kallas a fost numită repetat prim-ministru al Estoniei

18 iul. 2022,, 22:00   Diverse
2125 0

Kaija Kallas a fost numită în mod repetat prim-ministru al Estoniei, transmite RBC-Ucraina cu referire la Callas pe Twitter și ERR.

"Noul meu guvern. Cu miniștrii mei în Parlamentul Estonian Riigikogu după ce ne-am depus jurămîntul", a scris premierul și a publicat o fotografie.

Noul guvern al Estoniei va funcționa timp de 8 luni pînă la următoarele alegeri pentru Riigikogu, care vor avea loc în martie 2023. Coaliția a înlocuit guvernul minoritar Kallas care era în vigoare de la începutul lunii iunie.

Noua coaliție va avea 15 miniștri, cîte 5 din fiecare partid. Șase dintre ei nu au experiență ministerială anterioară, iar cinci nu sînt membri actuali ai Riigikogu. Patru miniștri vor rămîne în funcțiile lor anterioare.


Reamintim, pe 14 iulie, Kaia Kallas și-a anunțat demisia. De asemenea, ea a dizolvat actualul guvern minoritar pentru a începe formarea unei noi coaliții. Și alți miniștri ai Partidului Reformist au demisionat.

Anterior, Kallas și-a exprimat nemulțumirea față de planul NATO de a proteja statele baltice, pentru că, în opinia sa, în cazul unui război cu Rusia, statul estonian ar fi „șters de pe hartă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий