X 

Georgia va desecretiza informațiile despre zborurile lui Saakașvili pe banii statului

14 sep. 12:00   Diverse
1853 0

Ministerul georgian al Apărării va ridica clauza de secretizare a documentelor care conțin informații despre zborurile efectuate de fostul președinte Mihail Saakașvili pe banii statului.

Anterior, partidul Mișcarea Națională Unită, fondat de Saakașvili, a făcut apel la procuratură să lanseze o anchetă împotriva premierului Irakli Garibashvili pentru o posibilă deturnare de fonduri bugetare pentru călătorii private în străinătate.

"Din cauza interesului public ridicat și a informațiilor răspândite în mass-media, Ministerul georgian al Apărării a început procesul de declasificare a documentelor legate de călătoriile aeriene ale fostului președinte georgian Mihail Saakașvili", se arată în comunicat. Este vorba despre documentele dintre Ministerul Apărării și Georgian Airways din 2010 până în 2012. Cu toate astea, două acorduri au fost declasificate în 2012, când partidul "Грузинская мечта" a venit la putere. Potrivit acestor documente, aproximativ 5,3 milioane de dolari la cursul de schimb actual din fonduri bugetare au fost plătite prin intermediul departamentului militar pentru zboruri, relatează tass.ru

Anterior, opoziția din Georgia a anunțat că intenționează să lanseze o procedură de destituire a prim-ministrului republicii. Motivul a fost apariția unor informații despre călătoria privată a lui Garibashvili din Germania în Statele Unite, despre care s-a afirmat că a folosit în acest scop o aeronavă guvernamentală. Cabinetul de miniștri a negat aceste informații, afirmând că prim-ministrul a călătorit în Germania cu un zbor charter și că nu au fost cheltuite fonduri bugetare. Potrivit cabinetului de miniștri, Garibashvili a călătorit din Germania în SUA cu un zbor regulat.

5
0
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?