X 
Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Gazprom întrerupe livrările de gaze către Franța

30 aug. 14:45   Diverse
1453 0

Corporația energetică franceză Engie a primit o înștiințare din partea Gazprom cu privire la reducerea și în continuare a livrărilor de gaze începînd de marți, 30 august. Despre acest lucru a anunțat Bloomberg cu referire la comunicatul companiei.

Potrivit părții franceze, acest lucru se datorează dezacordurilor privind aplicarea contractelor. În același timp, Engie a menționat că și-a asigurat volumele de gaze necesare pentru ea și clienții săi și a luat "o serie de măsuri pentru a reduce semnificativ consecințele financiare sau fizice directe ale unei eventuale încetări a aprovizionării cu gaze".

După cum a spus mai devreme președintele Comisiei de reglementare a pieței energiei (CRE), Emmanuel Vargan, acum depozitele de gaze franceze sînt pline în proporție de 91%. Pînă la 1 noiembrie, acestea ar trebui să fie pline pînă la 100%. Gazul rusesc a reprezentat aproximativ 17% din necesitățile Franței.

Despre absența problemelor cu gazele în țară a vorbit și Președintele Emmanuel Macron. "În această iarnă francezii nu vor avea probleme cu gazele", a promis el.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав