COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum arată lacrimile la microscop

Cum arată lacrimile la microscop

Plîngem de multe ori în viață, fie de bucurie sau de tristețe, dar niciodată nu ne-am întrebat cum arată lacrimile noastre la microscop.

Fotograful Rose-Lynn Fisher a vrut să își satisfacă această curiozitate și, în timp ce vizualiza mostrele, a observat că fiecare arată diferit, adică în funcție de circumstanțele în care fuseseră produse. Ceea ce înseamnă că orice lacrimă are o poveste aparte.

Astfel a luat naştere proiectul „Topografia lacrimilor”, care surprinde în imagini momente unice din experienţa umană ilustrate prin intermediul lacrimilor.

Există trei tipuri mari de lacrimi: cele bazale (de umezire a ochilor), cele de reflex (care apar ca răspuns la stimuli) şi cele declanşate de emoții.


Lacrimi de la rîs

Lacrimi de la vînt

Lacrimi de tristețe

Lacrimi de la tăiat ceapa

Fiecare tip de lacrimi conţine substanţe organice diferite şi hormoni specifici, în funcţie de modul în care acestea au fost produse.

De exemplu, lacrimile provocate de emoţie conţin neurotransmițătorul encefalina, care este un analgezic natural produs de corp în situaţii de stres.

Prin urmare, fiecare lacrimă fotografiată în detaliu spune o poveste despre starea de spirit a persoanei în momentul în care corpul acesteia a produs lacrima.

Dacă pînă acum aveam senzația că doar fulgii de nea au un aspect foarte interesant atunci cînd sînt analizați la nivel microscopic, ei bine și lacrimile au un aspect unic atunci cînd structura lor este privită mai profund decît doar cu ochiul liber. Nu doar că fiecare lacrimă e unică pentru că încapsulează sentimentele noastre specifice momentului în care aceasta a fost produsă, ci şi pentru că fiecare lacrima arată diferit față de oricare alta.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load