X 
Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1748

CNN: Republicanii recîștigă Camera Reprezentanților SUA

17 noi. 2022,, 11:45   Diverse
1542 0

La alegerile de la jumătatea mandatului din SUA, Partidul Republican a depășit pragul de 218 de locuri necesare pentru a controla Camera Inferioară a Reprezentanților.

Acest lucru este suficient pentru a încetini agenda președintelui Joe Biden pentru următorii 2 ani, transmite RBC-Ucraina cu referire la CNN.

În același timp, democrații păstrează controlul în Senat, Camera Superioară a Congresului.

Cu toate acestea, în Georgia mai rămîne o cursă, care va fi decisă în cel de-al doilea tur din decembrie, iar aceasta va determina cît de mare va fi majoritatea reprezentanților Partidului Democrat.

În ceea ce privește Camera inferioară a Congresului, potrivit CBS, se prognozează că Partidul Republican va cîștiga între 218 și 223 de locuri în camera de 435 de locuri.


Ce se așteaptă la Congresul SUA

CNN prezice că o victorie republicană în Camera Reprezentanților va pune capăt celui de-al doilea mandat al democratului Nancy Pelosi ca președinte în ianuarie. În schimb, va fi congresmanul din California, republicanul Kevin McCarthy.

Avînd în vedere că majoritatea republicană este asigurată de o marjă îngustă, conducerea Conferinței republicane ar putea fi „o sarcină dificilă pentru liderii de partid”.

O nouă Cameră a Reprezentanților condusă de republicani va însemnă, fără doar și poate „o viața insuportabilă la Casa Albă” pentru restul mandatului lui Biden, blocîndu-i agenda.

Un guvern divizat ar putea declanșa o serie de ciocniri între Casa Republicană și Casa Albă controlată de democrați în privința politicii fiscale, a cheltuielilor și „chiar a cantității de ajutor american acordat Ucrainei”.

Miercuri seara, șeful statului l-a felicitat pe liderul minorității din Camera, Kevin McCarthy, spunînd într-o declarație că este „gata să lucreze cu republicanii din Camera Reprezentanților pentru a oferi rezultate pentru familiile care lucrează”.

Procedînd astfel, se așteaptă ca republicanii să își poată activa planurile de a efectua investigații în curs de desfășurare asupra Casei Albe, a administrației și a fiului președintelui Hunter.

"Avînd în vedere realitatea împărțirii puterii în Washington și puterea de veto a lui Biden, Partidul Republican se va lupta să-și introducă propria agendă în lege. Dar ar putea acționa ca arma politică a lui Trump în încercarea de a-l răni pe Biden înainte de posibila lor revanșă în 2024. „an”, se spune în postare.

Potrivit CNN, cea mai periculoasă coliziune potențială ar putea veni din necesitatea de a ridica vreodată plafonul de împrumut al guvernului SUA. Astfel, republicanii au promis că vor cere reduceri drastice ale cheltuielilor în schimbul votării legii pe această problemă, iar „această poziție va provoca critici că țin economia mondială ostatică din motive politice”.

„Eșecul de a elimina limita datoriei va duce la neîndeplinirea obligațiilor de către Statele Unite, va scufunda economia într-o criză profundă”, spun observatorii politici.

McCarthy în calitate de președinte al Camerei este probabil să își respecte promisiunea de a acorda prioritate combaterii inflației și creșterii criminalității și securității la frontieră (Inițiativa privind imigrarea și proiectul de lege pentru controlul frontierelor).

Reamintim că, Donald Trump și-a anunțat decizia de a candida din nou la alegerile prezidențiale din SUA, iar cererea pentru numire a fost deja depusă.

De asemenea, anterior s-a anunțat că, potrivit rezultatelor alegerilor de la jumătatea mandatului pentru Congresul SUA, democrații își vor păstra majoritatea în Senat.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий